Kamp Günlüğü ve Buluşmalarımız

20 Haziran 2016 Pazartesi

GENÇ TATİL 1. DÖNEM 19.06 - 27.06.2016




Sevgili Genç Tatil Kampçıları,
19-27 Haziran 2016 kamp dönemini başarı ile tamamladığınız için gururluyuz, katılımızdan dolayı teşekkür ederiz.
Sevgilerimizle,
Genç Tatil Ekibi



7. Gün : 26 Haziran 2016


Güne felsefe eğitmenimiz Ezgi'yle siyaset felsefesi ve mülkiyet kavramı konulu bir tartışmayla başladık.


Ardından havuzda su topu oynayıp bol bol yüzdük, öğle yemeğine doğru yol aldık.




Eğitmenimiz Zeynep ile sanat atölyesinde parmak boyası ve akrilik kullanarak resim çalışması yaptık.


İkinci yüzme saati ve ara öğünün ardından eğitmenimiz Koray Abi'yle perküsyon çalışması gerçekleştirdik.



Akşam yemeğinin ardından kamp sertifikalarımızı ve kampçı ödüllerimizi aldık.Kampla ilgili geri bildirimlerimizi paylaştık. Fotoğraf eğitmenimiz Onur Abi eşliğinde kamp boyunca çektiğimiz fotoğraflara bakıp Onur Abi'den geri bildirimler aldık. Kendi yaptığımız iğne deliği fotoğraf makinemizle çektiğimiz fotoğrafları görme şansımız oldu, hepimiz çok etkilendik. Genç Tatil film kampı katılımcılarının önceki kamplarda çektikleri kısa filmleri izledikten sonra, Onur ve Koray Abi bize alev çemberi adlı uzun pozlama tekniğiyle çekilen bu fotoğrafın gösterimini yaptılar. Gerçekten çok etkileyiciydi. Ertesi sabah çıkacağımız yolculukla ilgili bilgi aldıktan sonra uyumak üzere odalarımıza dağıldık.Yarın sabah İstanbul yolculuğumuz kahvaltı sonrası 09.30 da başlıyor.Seneye buluşmak üzere. Hoşçakal Afacan!



6. Gün : 25 Haziran 2016


Sabah güne eğitmenimiz Kiki'nin yaptırdığı sabah sporuyla başladık.


Güzel bir kahvaltıdan sonra drama eğitmenimiz Koray Abi bize hedefe ilerleme stratejileri ve sezgilerle ilgili bir oyun oynattı. Sonra denizde ve havuzda yüzüp dün başladığımız masa tenisi turnuvasına devam ettik.


Öğle yemeğinin ardından Nevin Abla ve drama eğitmenimiz Zeynep Abla'yla beraber batik yapma etkinliğine katıldık. Sonra da Kiki ve Pelin'le beraber dans etkinliğimiz gerçekleşti. İkinci bir yüzme saatinin ardından felsefe eğitmenimiz Ezgi Abla'yla beraber felsefenin mantık alanıyla ilgili bir felsefe tartışması yaptık. 

Akşam yemeğinin ardından fotoğraf eğitmenimiz Onur Abi'den gün batımında fotoğraf çekmenin inceliklerini öğrendik ve bol bol fotoğraf çektik. Akşam yemeğinden sonra tüm Genç Tatil ekibi olarak Kanada saklambacı oynadık. Ardından odalarımıza dağıldık.


5. Gün : 24 Haziran 2016


Güne spor antrenmanı ve olimpiyat yarışlarıyla hızlı bir başlangıç yaptık. Genç Tatil ve Düşlerim Gerçekleşiyor grupları beraberce çeşitli yarışmalar yaptık. Önce kendi takımlarımıza isim bulduk, poster hazırlayıp slogan ürettik. Takım ruhunu yaşayıp,  kazanmak için elimizden geleni yaptık.


Öğle yemeği ve  yüzme saatinden sonra eğitmenimiz Onur Abi'yle beraber portre ve manzara fotoğrafı çalışması yaptık. Ardından eğitmenimiz Kiki'yle beraber dostluk bileziği atölyesine katıldık. Yemekten önce felsefe eğitmenimiz Ezgi Abla'yla otorite kavramı hakkında bir felsefe sohbeti gerçekleştirdik.



Güzel bir mangal ziyafetinin ardından  yarın uğurlayacağımız Düşlerim Gerçekleşiyor grubuyla beraber oturup sohbet ettik. Afacan çalışanlarından Emine Abla'nın doğum gününü kutladık. Kutlamadan sonra Genç Tatil ekibi olarak langırt ve masa tenisi turnuvası yaptık. Beraberce günün genel değerlendirmesinin ardından odalarımıza dağıldık.

4. Gün : 23 Haziran 2016


Bugün kahvaltımızın hemen ardından Bergama'ya gidip Asklepion Örenyeri'ni ziyaret ettik. Antik bir akıl hastanesi olan bu yerde rehberimizden eskiden akıl hastalarının nasıl tedavi edildiğine dair ilginç bilgiler edindik.



Bergama'nın meşhur lokantası Kardeşler'de yediğimiz yemek güzel ve doyurucuydu.


Bergama'daki eski ve çok güzel bir ayakkabıcılar çarşısı olan Arasta'yı gezip meşhur dondurmacıyı ve limonatacıyı ziyaret ettik.


Bergama Müzesi'ne gezerken arkeoloji dünyasında büyük heyecana sebep olan yeni keşfedilmiş Su Perisi heykelini görme şansını bulduk.



Afacan'a döndüğümüzde kendimizi denize attık. Sonra da eğitmenimiz Kiki bize İngilizce oyunlar oynattı.




Drama eğitmenimiz Koray Abi bizlere keyifli grup dayanışması geliştiren güven oyunları oynattı. Düşlerim Gerçekleşiyor' daki arkadaşlarımızla kaynaşma fırsatı elde ettik.


Eğitmenimiz Koray Abi ve Zeynep Abla'nın hazırladığı sandalye oyununu oynarken çok eğlendik ve heyecanlandık.


Hava karardıktan sonra kıran kırana geçen bir bilgi yarışması yaptık. Yatmadan önce eğitmenlerimizle beraber kampta şimdiye kadar yaşadıklarımızın ve günümüzün değerlendirmesi yaptık, hoşumuza giden ve gitmeyenleri birbirimizle paylaştık. Uyumak üzere odalarımıza dağıldık.

3. Gün : 22 Haziran 2016


Kahvaltımızın ardından Şenay Abla'yla beraber iğne deliği fotoğraf makinemizle ilk fotoğrafımızı çektik. 


Eğitmenimiz Kiki bize el sanatları etkinliğinde bileklik yapmayı öğretti.


Doğaçlama eğitmenlerimiz Koray Abi ve Zeynep Abla bize altı parçalı hikaye kurmayı öğretti. Her birimiz kendi hikayemizi oluşturduk.


Düşlerim gerçekleşiyor grubundaki arkadaşlarımızla beraber hazine avı oynadık.


Yarışmadaki katılımımızdan ve çabamızdan ötürü hepimiz birer dondurmayı hak etmiştik. Beraber markete yürüyüp dondurma yedik. Yolda fotoğraf eğitmenimiz Onur Abi'yle beraber reflektör kullanmayı öğrendik ve ters ışık kavramı hakkında bilgiler edindik. Dönüş yolunda sahildeki çöpleri toplayıp geri dönüşümlü olanları ayrıştırdık.


Düşlerim gerçekleşiyor grubuyla beraber 'cotton eyed joe' şarkısıyla bir dans koreografisi öğrenip beraber dans ettik. Yarın yapacağımız Bergama gezisi hakkında bilgilendirildik. Dinlenmek ve enerji toplamak için uyumak üzere odalarımıza dağıldık.


2. Gün : 21 Haziran 2016


Yol yorgunluğunu atmış ve dinlenmiş olarak uyandık. Kahvaltı sonrası Yunanistan’dan gelen eğitmenimiz Kiki’yle pandomim oyunu oynadık.


Ardından fotoğraf eğitmenimiz Onur’la fotoğraf ekipmanlarını tanıyıp doğru kadraj kurmayla ilgili bilgiler öğrendik.


Dün eğitmenimiz Şenay’la başladığımız iğne deliği kamera yapımına devam ettik ve iğne deliği kameralarımızı bitirdik.



Güzel bir yüzme ve su topu saati daha geçirdikten sonra  öğle yemeğini yeyip enerji topladık.



Jonglör atölyesinde kendi jonglör toplarımızı sahilden topladığımız kumlar ve balonlar yardımıyla kendimiz yaptık ve 3 top çevirmeyi öğrenmek için ilk adımı attık.



Dans eğitmenlerimiz Kiki ve Pelin’den temel salsa hareketleri öğrendik ve kendi dans koreografimizi oluşturduk. 



Yüzme ve çay saatinin ardından Ezgi’yle dün yarım kalan sandalye tartışmamıza devam ettik. 


Doyurucu bir akşam yemeğinden sonra Düşlerim Gerçekleşiyor grubuyla kamp şarkıları söyleyip kamp oyunları oynadık.



1. Gün : 20 Haziran 2016


Uzun ve sakin bir yolculuğun ardından grubumuz Afacan'a ulaştı. Afacan'ın kurallarını öğrenmek ve etrafı tanımak için kısa bir tur düzenledik. Yorgunluğumuzu atmak içinse güzel bir kahvaltının ardından denize/havuza girip yüzdük ve su topu oynadık.




Öğle yemeğinden sonra iğne deliğinden kamera yapmayı öğrendik. Sonra da çeşitli doğaçlama tiyatro oyunları oynadık. Ara öğünümüzü yedikten sonra biraz daha yüzdük.




Çocuklarla felsefe dersinde bir sandalyenin felsefi öyküsü hakkında konuştuk. Birbirimizin fikirlerini sabırla dinledik ve yaratıcı yeni fikirler ürettik. Tüm yorgunluğumuza rağmen heyecanlı ve katılımı yüksek bir tartışma oldu.


Akşam yemeğinin ardından kampçımız Hakan'ın doğum gününü kutladık. Sonra da grup olarak tabu oynadık. Bir hayli yorgun olan grup odalarına dağıldı. Günün kısa bir değerlendirmesini alarak kampçılarımıza iyi geceler diledik ve kadro toplantısı yaptık.